Contoh pidato tentang kesehatan dalam bahasa Bosnia

Contoh pidato tentang kesehatan dalam bahasa Bosnia


Poštovani gospodine / gospođa Teacher
Dragi administrativno osoblje
Čiji je otac ponosan na sve moje djece sve studente SMAN 4 Bogor

Prije svega se pomolimo sve naše zahvalnosti za prisutnost Svemogućeg Boga Njegovom milošću možemo uvijek biti ispunjeni u ovoj sobi u keadaah zdrav bez ikakvih nedostataka.

Na ovoj povoljan prilikom dozvolite majci da pozove sve od njih za održavanje zdravlja našeg tijela, jer sa zdravom tijelu možemo obavljati svoje aktivnosti i previše.

Međutim, većina nas, ponekad zaboravimo važnost samog zdravlja. Dobro, jer naša aktivnost je vrlo solidan i vlastite lijenosti, često čini da zaboravimo da uvijek održavanje zdravlja našeg tijela.

Kao rezultat toga mi postajemo bolesni i naše aktivnosti će biti prekinut i kao bol da patimo, to će potrošiti novac za medicinske troškove koji ponekad nisu malobrojni.

I ako želimo da pogledamo, zdrav način života nije skupo stavku. Za vježbe kao što su trčanje, gimnastika, itd ne zahtijeva puno novca i fensi mjesto. Međutim, ove aktivnosti mogu se kreirati u okruženju oko nas.

Osim toga, drži dijeta je također vrlo korisno za naše zdravlje. Konzumiranjem namirnica koje sadrže mnogo hranljivih materija, onda možemo održavati zdravlje našeg organizma.

Moja djeca su ponosni otac
Činilo se vrlo prikladno ako opet potvrdilo našu pretpostavku da je zdravlje osnovni kapital za nas biti u stanju da se kreće maksimalno. Za to, da počnemo od sebe, od svoje porodice i od ljudi oko nas za održavanje zdravlja našeg tijela.

Postoje dvije stvari koje možete pokušati učiniti da ih zadržati zdravi tako da i dalje može da prima aktivnosti, možemo naučiti do maksimuma.

Prvo, Izbjegavajte konzumiranje alkohola i droga. Napravite ovo tabu za vas. Nikad probao jer će biti zakačen. Završi udah toksina u dimu cigareta. Bolje je piti puno vode.

Drugo, Pokušajte aktivan u jednom sportu. Kao što su borilačke vještine ili gimnastika ili fudbal bicik. Osim dostignuća u ovoj oblasti, kao i naravno da će biti zdrav.

Nadamo se, ovaj opis je korisno za sve nas. Na kraju, ako ima manje ugodan govor, majka menghaturkan mi je.

Dakle, i hvala vam

http://aluasamodituruik.blogspot.co.id/
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Posting Komentar